Paris' borgmester deltager i dansk mindehøjtidelighed

Den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, vil repræsentere Frankrig ved mandagens mindehøjtidelighed ved Krudttønden på Østerbro.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Tidligere meddelte kommunen, at Paris' borgmester, Anne Hidalgo, og hendes viceborgmester, Patrick Klugman, ville deltage i arrangementet, men det kan ikke lade sig gøre alligevel.

De mødes imidlertid mandag formiddag med Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), og Charlie Hebdo-journalisten, Patrick Pelloux, samt overrabbiner Moise Lewin. De tre vil deltage i mindehøjtideligheden.

- For kun et par måneder siden var verdens øjne rettet mod Paris og det frygtelige attentat mod Charlie Hebdo og den jødiske menighed. Nu har terroren vist sit grimme ansigt i København. Jeg er utrolig glad for støtten, siger Frank Jensen i en kommentar.

Mindehøjtideligheden arrangeres af Borgerrepræsentationen ved Krudttønden, hvor en mand lørdag eftermiddag åbnede ild mod et debatarrangement med den svenske Muhammedtegner Lars Vilks.

En 55-årig filminstruktør blev dræbt, mens tre betjente blev såret.

Københavns Politi er overbevist om, at det var den samme gerningsmand, som natten til søndag skød og dræbte en 37-årig jødisk vagt foran synagogen i Krystalgade, og som tidligt søndag morgen blev dræbt i en skudveksling med politiet på Ydre Nørrebro.

Socialminister Manu Sareen (R) deltager også, oplyser han i en pressemeddelelse.

- Vores demokratiske værdier kan selv ikke den mest afstumpede kriminelle ryste. Derfor har alle partier i Københavns Borgerrepræsentation samlet inviteret til mindehøjtidelighed foran Krudttønden mandag kl. 20, siger Manu Sareen.

- Jeg deltager selvfølgelig og vil opfordre alle til at gøre det samme, så vi kan støtte hinanden i denne svære tid og vise, at København står sammen på tværs af politisk holdning, religion og andre overbevisninger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip