Parisere samles på berømt plads i sympati med satireblad

Tusindvis af parisere og andre, der vil vise deres støtte til det terrorramte satiremagasin, Charlie Hebdo, er onsdag aften samlet på den historiske plads Place de la Republique i centrum af Paris.

Ifølge freelancejournalist Marie Louise Albers, der bor i den franske hovedstad og befinder sig på pladsen, er folk mærkede af situationen, men mest af alt er der en stemning af, at pariserne ikke vil lade sig skræmme, siger hun.

- Mange holder plakater med forsider og billeder fra Charlie Hebdo. Også med nogle af magasinets kontroversielle billeder af Muhammed.

- Mange har også bare et skilt med teksten "Je suis Charlie" - altså på dansk "jeg er Charlie". Der er en stemning af, at folk ikke vil være bange. Mange kravler også op på springvandet i midten af pladsen og råber, at de ikke er bange, siger hun.

Også på Twitter er hashtag #JeSuisCharlie blevet et udtryk for sympati med det franske satiremagasin med en lind strøm af tilkendegivelser på det sociale medie.

På pladsen er folk begyndt at lægge blomster og tænde lys omkring det berømte springvand midt på pladsen, som ligger forholdsvis tæt på satiremagasinets redaktion, hvor de maskerede mænd tvang sig vej og affyrede deres våben.

12 blev dræbt ved angrebet. 10 af ofrene var ansatte på bladet, mens også to politibetjente blev dræbt i forbindelse med angrebet.

Området omkring redaktionen, hvor angrebet fandt sted tidligere onsdag, er fortsat afspærret, fortæller Marie Louise Albers. Fransk politi har sat en massiv jagt ind på gerningsmændene.

- Folk er meget mærkede af, hvad der er sket. Mange står hele tiden og tjekker deres telefon og forsøger at holde sig opdateret.

- I Paris er kulturen sådan, at folk opholder sig meget ude om aftenen - også om vinteren. Men man har en fornemmelse af, at mange har særligt behov for at være ude i aften, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip