Parken-anklager varmer op til afhøring af Don Ø

Skrevet af admin

05/01/2015

Mest læste i dag

Bunkevis af mails, kolonnevis af tal og en lang række dokumenter med stemplet "Stærkt fortroligt" bliver mandag gennemgået i detaljer i Københavns Byret, hvor anklagemyndigheden varmer op til at afhøring af en af Danmarks mest profilerede erhvervsfolk, den tidligere bestyrelsesformand for Parken Flemming Østergaard.

Østergaard, også kaldet Don Ø, er sammen med blandt andre den tidligere direktør for Parken Jørgen Glistrup tiltalt for at have manipuleret kursen med selskabets aktier og derved have scoret milliongevinster.

De anklagede fastholder dog deres uskyld, og Glistrups advokat, Karoly Németh, har mandag beskyldt anklagemyndigheden for at manipulere og tage fejl i sin fremlæggelse af, hvilke kurser Parken-aktien blev handlet til i den pågældende periode.

- Anklagemyndigheden vælger helt subjektivt nogle perioder og nogle indeks, anførte Németh blandt andet i sit timelange indlæg mandag formiddag.

- 63 procent af det, anklagemyndigheden anfører, er forkert, lød det også.

Anklagemyndigheden har ikke svaret på samtlige advokatens kritikpunkter, men senioranklager Benjamin Foverskov påpeger dog, at Németh blandt andet baserer sin opgørelse på kurser i løbet af handelsdagen, hvor anklagemyndigheden hæfter sig ved lukkekurser.

- Der er lavet alternative beregninger. Men ser man på lukkekursen, har anklagemyndigheden indtil nu haft ret i 100 procent af dagene. Men det vender vi tilbage til, siger anklageren.

Det får han en chance for at gøre fredag, hvor sagens hovedpersoner, Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, skal i vidneskranken for første gang.

De vil blandt andet blive spurgt om de aktieoptionsprogrammer, der ifølge anklagemyndigheden gjorde det muligt for dem at høste personlige gevinster ved den påståede kursmanipulation, der skulle have fundet sted i 2007 og 2008.

/ritzau/