Parken-direktør var bange for at presse kursen op

Skrevet af admin

16/01/2015

Dagens topnyheder

Tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup var hele tiden bekymret for, om selskabets køb af egne aktier blev så massivt, at det ville presse kursen op og dermed blive dominerende for markedet.

Det forklarer Jørgen Glistrup fredag i Københavns Byret, hvor sagen om kursmanipulation med Parkens aktier fortsætter.

- Jeg bekymrede mig hver dag, om den strategi, vi lagde, gjorde, at vi kom til at købe for dyrt.

- Det var jo det, det hele tiden handlede om at undgå, siger Jørgen Glistrup om det dilemma, han stod i som direktør:

For på den ene side var han bange for ikke at købe aktier nok, og dermed ikke kunne leve op til Parkens kontraktlige forpligtelser.

På den anden side var han nervøs for at blive presset til at købe aktierne for dyrt og dermed komme til at dominere markedet.

- Hvilket hensyn prioriterede du så højest, spørger senioranklager Jan H. Hansen Jørgen Glistrup, men det ønsker den tidligere Parken-direktør ikke at svare på.

Jørgen Glistrup var i november 2007 med egne ord pisket til at øge opkøbet af Parkens egne aktier, efter selskabet havde forøget sin ejerandel i Lalandia Billund fra 75 til 100 procent. En del af købet skulle finansieres med Parken-aktier.

Aktierne skulle også bruges til at afdække ledende medarbejderes optionsordninger.

Af flere telefonsamtaler mellem Jørgen Glistrup og en aktiehandler fra FIH Erhvervsbank fremgår det, at Jørgen Glistrup instruerede aktiehandleren i at købe Parken-aktier så billigt som muligt.

Jørgen Glistrup havde bestemt, at selskabets handel med egne aktier højst måtte udgøre 50 procent, men den regel må han gå på kompromis med i november 2007 for at kunne købe aktier nok.

Jørgen Glistrup er sammen med Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand for Parken, tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. Begge nægter sig skyldige.

I alt fire personer er tiltalt, og der er yderligere rejst tiltale mod de to selskaber, Parken Sport & Entertainment A/S samt FIH Erhvervsbank.

Ifølge tiltalen skete kursmanipulationen ved, at Parken i en periode i 2007-2008 købte cirka 95.000 styk egne aktier til en værdi af cirka 113 millioner kroner.

/ritzau/