Pas på: Antallet af danskere med dehydrering fordobles i varmen

Mange tager på stranden, når solen skinner og termometeret sniger sig op over 30 grader.

Men uheldig gruppe danskere bytter solhatten ud med sygesengen på skadestuen.

- Ved de her temperaturer ser vi en fordobling af antallet af patienter, der kommer ind med symptomer på dehydrering, og når varmen også er høj om natten, og vi får de her tropenætter med temperaturer over 20 grader, så slår det virkelig igennem fortæller ledende overlæge Tommy Andersson fra Akutafdelingen i Hospitalsenheden Vest.

De mest udsatte er ældre og børn, men også folk, som er på vanddrivende medicin eller udfører hårdt fysisk arbejder eller motion er i risikozonen.

Det første tegn på dehydrering er naturligvis tørst. Men derudover skal man være opmærksom på tørhed i munden, begrænset eller ingen vandladning, koncentreret mørk urin, sløvhed.

Ved alvorlig dehydrering kan man også besvime. Hos ældre kan manglende væske føre til forstoppelse, svimmelhed, forvirring og faldulykker.

'- Det er utrolig vigtigt, at alle sørger for at få nok væske, som ikke er alkohol eller kaffe. Begge dele er vanddrivende. Man skal også huske at spise salt, fx chips, for at holde balancen mellem væske og salt i kroppen, fortæller Tommy Andersson.

 

Dagens Gossip