Pas på den sunde mad - den kan hurtigt blive usund

Du vil gerne tabe dig, så du spiser mange mandler, masser af grønt og holder dig fra fredagsslikket, men du tager stadig på – hvorfor nu det?

Har du kigget på mængden af den mad, du spiser. Måske spiser du ganske enkelt for meget.

Du overspiser, og det gør dig tyk. Meget af det sunde mad er nemlig kun sundt, hvis du begrænser dit indtag, skriver Huffington Post.- Som ernæringsvejleder råder jeg mange klienter, der godt ved, hvilken mad, de skal spise for at tabe sig og være sunde. Men selv de mest uddannede klienter kan have problemer med at vurdere, hvor meget de må spise af den slags mad. Det er nemlig sådan, at spiser du for meget af den ’rigtige’ mad, så kan det være skyld i, at du ikke taber dig. Derfor er det tid for et realitetstjek og tips til portionsstørrelser, siger professor i ernæring, doktor Lisa Young.Hun giver her sine bud på, hvilke fejl du begår, når du spiser sundt mad.11 gode grunde til at kaste sig over det super sunde acai-bær – se dem her
http://www.soendag.dk/sundhed/kost-og-helbred/11-sunde-facts-om-powerbae...

Nødder

Nødder er sunde, og de indeholder sund fedt, som får os til at føle mæthed. Men det er enormt nemt at spise for mange af dem, fordi de smager så godt og bare glider ned. Du skal især passe på, hvis du spiser dem direkte fra en stor pose eller en bøtte, for så rækker du bare hånden ned efter flere. 

Du må spise en håndfuld om dagen, og kan du ikke styre det, så råder Lisa Young til, at du deler op i portioner:-Mit tip er, at når du er hjemme, så deler du dem op i portioner og putter dem i opbevaringsglas, så du undgår at overspise nødderne.Er du såret og vil have hævn? Drop det, for det er ikke er sundt for dig 
http://www.q.dk/MIT-Q/Guides/2012-39-selvudvikling-haevngerrig-eller-ikk...

Olivenolie
Vi hører, at det er sundt med olivenolie på salat. Men olivenolie indeholder mange kalorier, mindst 100 per skefuld.

Det er derfor vigtigt ikke at pøse en masse på din salat, men nøjes med en enkelt ske eller to, understreger ifølge Lisa Young.

Spiser du ude og bestiller salat, så kan du med fordel bede om at få din olie eller dressing i en lille skål ved siden af, så kan du nemlig selv justere, hvor meget der skal på.Hummus

Hummus er nem og en sund snack med protein og den gode fedt, og du kan bruge det til stort set alt, men pas på. Du kommer nemt til at spise rigtig meget, hvis du sidder og nipper til det med grøntsager, brød og andre lækkerier.

Du opdager ganske enkelt ikke, hvor meget du egentlig spiser af det, især ikke hvis der står en stor skål foran dig. Sørg derfor for at stille en mindre portion på bordet, så du ikke får for meget.- Mit tip er, at du kan tilføje babygulerødder, selleri eller rød peber i den, for at give fylde, knas og løfte antallet af nærringsstoffer, siger Lisa Young. Friskpresset appelsinjuice
Det smager enormt godt, og du vil få fibre, hvis du drikker frisk juice. Det er en god idé at bytte supermarkedets juice ud med den en hjemmepresset med frugtkød i, for så skal du gumle, imens du drikker, og du sparer lidt på kalorierne.

Men det er også utrolig nemt at drikke for meget, fordi det smager godt, og du kan derfor med fordel brug små glas, når du hælder op.-Mit tip er, at næste gang du lave friskpresset juice, så deler du det op i tre og gemmer til andre dage, siger Lisa Young. 


Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip