De franske myndigheder har rettet henvendelse til Fødevarestyrelsen, fordi de har observeret et for højt indhold af E. coli-bakterier i et parti Camembert-oste.
E-coli forekommer naturligt i tarmen hos dyr og mennesker, og kan overføres til produkter under en slagtning eller ved manglende hygiejne.
I dette tilfælde er der nærmere specifikt tale om osten:
Camembert au lait cru (Camembert af upasteuriseret mælk)
Mærke: Bertrand Cremier
Nettovægt: 250 g
Batch nummer: 022 211
Mindst holdbar til dato: 27/3-2015
EAN stregkode: 3267031050658
Oprindelse: Frankrig
Osten er solgt i forskellige kantiner, på restauranter og I detailbutikker – så som Salling i Aarhus og Magasin du Nord i København. Se listen med salgssteder i galleriet nedenfor.
Symptomerne på en forgiftning af E.coli-bakterier er diarré, feber, mavesmerter og i visse tilfælde blodig diarré, blærebetændelse, nyrebækkenbetændelse, blodforgiftning, blindtarms- og galdeblærebetændelse og nyresvigt (kilde: Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut).
Du rådes som sædvanligt til at kasseri varen eller levere den tilbage til butikken, hvor den er købt.