Pas på: Din mælk kan blive til 'jordbær-mælk' i køleskabet

27/05/2013 23:00

Christian Ribergaard

Nyheder
Det er helt naturligt. Du har dine jordbær i køleskabet fordi det er varmt, og de bliver hurtigt fordærvet på køkkenbordet. Det du ikke vidste er, at modnende jordbær udsender et stof, som kan trænge igennem en uåbnet mælkekarton og give smag til ellers helt frisk mælk. - Jordbær, og i særdeleshed citrusfrugter, udskiller aromastoffer, som kan trænge ind i en helt ny uåbnet karton med mælk, fortæller mejeridirektør hos Arla, Ole E. Hansen, til Dagens.dk. De modnende frugter kan ramme andre madvarer, men det er især den rene mælk, som er modtagelig overfor aromastofferne. - Omkring juletid har vi et lille tilbagevendende problem med forbrugere, som undres over, at deres mælk smager underligt, og det er simpelthen fordi, at de opbevarer typisk appelsiner i deres køleskab, forklarer mejeridirektør Ole E. Hansen til Dagens.dk. Hvis du tror, at jordbær og citrusfrugter kan bruges til at pifte din mælk op, så tager du fejl. Frugterne giver en kemisk afsmag til mælken og ikke en sødlig let sommerlig smag, som ønsket måske var. Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information.

Mest læste i dag

Det er helt naturligt. Du har dine jordbær i køleskabet fordi det er varmt, og de bliver hurtigt fordærvet på køkkenbordet.

Det du ikke vidste er, at modnende jordbær udsender et stof, som kan trænge igennem en uåbnet mælkekarton og give smag til ellers helt frisk mælk.

- Jordbær, og i særdeleshed citrusfrugter, udskiller aromastoffer, som kan trænge ind i en helt ny uåbnet karton med mælk, fortæller mejeridirektør hos Arla, Ole E. Hansen, til Dagens.dk.

De modnende frugter kan ramme andre madvarer, men det er især den rene mælk, som er modtagelig overfor aromastofferne.

- Omkring juletid har vi et lille tilbagevendende problem med forbrugere, som undres over, at deres mælk smager underligt, og det er simpelthen fordi, at de opbevarer typisk appelsiner i deres køleskab, forklarer mejeridirektør Ole E. Hansen til Dagens.dk.

Hvis du tror, at jordbær og citrusfrugter kan bruges til at pifte din mælk op, så tager du fejl. Frugterne giver en kemisk afsmag til mælken og ikke en sødlig let sommerlig smag, som ønsket måske var.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information.