Pas på disse 4 fælder ved privatleasing

Sponsoreret indhold

Også hos GoMore oplever man den stigende efterspørgsel efter leasingaftaler. Det skyldes ifølge Rasmus Preuthun Carlsen, Commercial Director hos GoMore, at privatleasing er fleksibelt, og du slipper for besværet med værksted og et eventuelt gensalg. Han fremhæver imidlertid også fire faldgruber, som du skal styre udenom for at komme sikkert igennem din leasingaftale.

1. De totale omkostninger
"Vær opmærksom på de samlede omkostninger," er hans første pointe. "Leasingudbyderen har pligt til at oplyse de totale omkostninger på bilen i leasingperioden. Det giver dig et samlet prisoverblik, hvor levering, førstegangsydelse og eventuelle gebyrer er medregnet."

2. Leasingkontrakten
Kontrakten kan selvfølgelig være en faldgrube i sig selv: "Når du privatleaser, skal bilen tilbageleveres i samme stand, som du modtog den. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis leasingkontrakten ikke er fair." Rasmus henviser til FDM's standardkontrakt, som du kan sammenligne med.

3. Inkluderede kilometer
"De fleste leasingbiler har en standard på 15.000 km/år. Dog er der også tilbud, hvor det tal er endnu mindre. Det er derfor vigtigt, at du prøver at forudse, hvor mange kilometer du regner med at køre, og får dem inkluderet i tilbuddet. Derudover skal du sikre dig, at ekstra tilkøbte kilometer ikke er for dyre." Rasmus oplyser, at en god tommelfingerregel er, at du ikke skal betale mere end 1 kr. per ekstra kilometer – her kan forhandling være nødvendig.

4. Forsikring
"Bilforsikring kan være en dyr fornøjelse ved privatleasing. Undersøg derfor, om bilforsikring er inkluderet i prisen. Er den ikke det, er det vigtigt, at du undersøger, om bilen kan forsikres til en fornuftig pris, inden du underskriver aftalen," afslutter Rasmus.

Her kan du læse mere om GoMore privatleasing.

 

Dagens Gossip