Pas på Facebook-svindlere

Hvad gør en mand, når en smuk, ung pige tilføjer ham på facebook? Hvis pigen hedder Louise Nyman, så er det en god idé at ignorere hende.

27 mænd fra Ebletoft må føle sig godt og grundigt taget ved næsen.

De er alle blevet kontaktet af en ung smuk kvinde ved navn Louise Nyman på Facebook, og de har alle accepteret hendes venneanmodning.

Men det viser sig desværre, at "Louise Nyman" ikke er den, hun giver sig ud for at være. Det skriver Stiften.

Læs også: En krone pr. like: Magnus er i gang med at ruinere mormor

For "Louise Nyman" er kun venner med mænd, og hun skriver et smukt "GoogleTranslate-Dansk". Mændene tror, de bliver venner med en smuk kvinde, men før eller siden beder hun om penge, så hun kan rejse hjem til Danmark fra Ukraine.

I virkeligheden er hun bare en falsk profil, der har til formål at lokke enlige mænd til at sende penge til en bankkonto i Nigeria.

»Det står meget hurtigt klart, at der er svindlere bag profilen. Men de forsøger dygtigt at opbygge en relation, som især kan tale til ensomme mænd på jagt efter den store kærlighed. Ved at vække følelser forsøger svindlerne at svække dømmekraften,« fortæller psykolog Bjarne Rostgaard fra Ebeltoft til Stiften.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

Også sikkerhedsekspert Peter Kruse fra sikkerhedsselskabet CSIS Security Group advaver mod "Louise Nyman" og de mange andre falske profiler.

»Der findes i tusindvis af disse falske profiler, og metoden, de anvender, er i stil med det, vi kender som »Nigeria« svindel. Altså typisk, hvor man gennem dette »venskab« begynder en dialog og derfra lokkes til at investere eller overføre penge under talrige gode eller mindre troværdige argumenter,« fortæller han til Stiften.

 

Dagens Gossip