Pas på: Flere tyske byer kræver miljømærke til din bil

Stadig flere tyske byer indfører miljøzoner. Siden Berlin, Hannover og Köln som de første i 2008 indførte miljøzoner, er stadig flere byer kommet til, og i øjeblikket kræver 65 byer i Tyskland, at bilerne er udstyret med det rigtige miljømærke. Flere byer indfører dog miljøzoner i løbet af 2013.

Mærkerne, der enten er røde, gule eller grønne, fortæller om bilens miljøegenskaber og afhænger af dens alder og af, om den har benzin- eller dieselmotor.

Bøden for at køre ind i en miljøzone uden den gældende mærkat er 40 Euro.

Det er dog ikke kun miljøzonerne, der er blevet flere og større. Også kravet til farven på miljømærket i bilens forrude er i de enkelte byer blevet skærpet.

- Det betyder, at biler fremover som minimum skal have et gult miljømærke, hvis de skal køre ind i en miljøzone. De fleste byer stiller imidlertid nu krav om et grønt mærke, som det har været tilfældet i Berlin siden 2010. Danske bilister med et gult miljømærke må dog stadig køre i den tyske hovedstad til udgangen af 2014. Kan man kun få et rødt miljømærke til bilen, må man imidlertid pænt parkere den uden for zonerne, siger ferieservicekonsulent i FDM, Frederik Valmin.

Han understreger, at det kun er, hvis man skal ind i byer med miljøzoner, at et miljømærkat er nødvendigt og altså ikke, hvis man bare kører igennem Tyskland.

 

Dagens Gossip