Pas på: Indbrudstyvene er på spil

Julen er højsæson for indbrud.

Nye tal fra Det Kriminalpræventive Råd (DKR) viser, at i de seneste fem år har der været 45 procent flere indbrud i december i forhold til resten af året.

Hvis ikke du er hjemme i juledagene, er der derfor særlig god grund til at tænke en ekstra gang over, om du har fået sikret din bolig godt nok, lyder rådet.

Ifølge DKR kan man selv gøre meget for at undgå ubudne gæster.

- Det handler om, at vi skal blive bedre til at sikre vores bolig. Danskerne føler sig generelt meget trygge. Og det er godt. Men det betyder, at vi ikke er gode til at sikre vores boliger ordentligt.

Det siger leder af DKR og TrygFondens projekt nabohjælp, Lone Harlev.

Forebyggelse af indbrud handler om andet end lås på døren og alarmer. Tyvene bryder sig nemlig heller ikke om at blive opdaget.

- Vi skal derfor først og fremmest holde øje med hinanden. Vi anbefaler, at borgerne aftaler nabohjælp med dem, de kender. Undersøgelsen viser, at man kan forhindre op til hvert fjerde indbrud, siger Lone Harlev.

Noget tyder på, at borgerne de sidste to år er blevet bedre til at sikre boligen i julen. I modsætning til 2007-2009, hvor der skete flest indbrud i december, så toppede antallet af indbrud i 2010-2011 i november.

- Det kan skyldes den massive omtale, der har været i medierne, hvor vi og politiet gør opmærksom på, at borgerne skal huske at sikre deres bolig i julen.

- Tallene viser så bare, at det er hele året rundt, at vi skal tænke i boligsikring og nabohjælp. Ikke kun i december, siger Lone Harlev.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip