Pas på: Sushi kan giver hjerteproblemer

Den amerikanske undersøgelse viser nu, at de såkaldte tun-sashimi indeholder det højeste niveau af methylkviksølv i sushi fremstillet af fisk, hvilket er konkluderet på baggrund af prøver fra flere områder i USA ifølge femalefirst.co.uk.

Ved et stort indtag af denne type af sushi kan indholdet af methylkviksølvet have en negativ effekt på hjernen, føre til ringere opfattelsesevne og give en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Studiet viser også, at et højt niveau af methylkviksølv kan have en skadelig virkning på Omega 3-syrernes ellers positive effekt.

Sushi er blevet grundigt undersøgt

Omega 3 er ellers kendt for at nedsætte risikoen for visse typer af kræft, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, slagtilfælde og for tidlig fødsel for gravide.

Læs om fem madvarer, der booster immunforsvaret på IN.dk

Over 1200 personer har medvirket i undersøgelsen omkring deres indtag af sushi og andre fiskeprodukter.

Samtidig er niveauet af methylkviksølv i sushi-prøver fra USA blevet undersøgt. I studiet viser det sig, at 92 procent af deltagerne spiste omkring fem fiske- eller sushimåltider om måneden.

Forskel på sushis indhold af methylkviksølv

Ti procent af deltagerne overskred de amerikanske myndigheders anbefalede grænse for indtag af methylkviksølv.

Det viser sig desuden, at de store tunarter, der benyttes til sushi, indeholder det største niveau af methylkviksølv, og at den store efterspørgsel efter kvalitets-sushi har sat arten i fare på grund af overfiskning.

Læs hvordan du undgår at tage på, hvis du skal spise ude på IN.dk

Sushi fremstillet af ål, krabbe, laks og tang har ifølge undersøgelsen et lavere indhold af methylkviksølv.

Af Juliane Olsen, IN.dk, Aller Media

 

Dagens Gossip