Pas på vægten når du er stresset

Alle ved, at stress kan have en negativ indvirkning på din søvn og dit sexliv og ikke mindst din kropsvægt.

Ny forskning, der er blevet offentliggjort i Biological Psychiatry, kaster nu lidt lys over, hvorfor det ikke er godt for din vægt, at være under for meget stress.

For det viser sig, at kvinder forbrænder meget få kalorier, i op til et døgn efter en meget stressende oplevelse.

Stress påvirker dit valg af kæreste

Det er forskere på Ohio State University, der har talt med 58 kvinder og spurgt dem til, om de havde oplevet stress i løbet af deres dag.

Herefter havde de serveret kvinderne et måltid indeholdende blandt andet en fed sovs, æg, pølse og kiks.

Måltidet indeholdt i alt 930 kalorier.

Bagefter testede forskerne kvindernes metabolisme, hvor hurtigt man forbrænder kalorier og fedt, i syv timer efter måltidet.

Selvom kvinderne ikke gjorde andet end at hvile sig efter deres måltid, så var det tydeligt, at de kvinder, der i øvrigt havde haft en stressende dag, ikke forbrændte så meget fedt og kalorier i forhold til de kvinder, der havde haft en rolig dag uden stress.

Lav fedtforbrænding
Hvordan kan det så være?

I hvert fald kunne forskerne påvise, at de kvinder der var stressede, havde en højere insulinproduktion og en lavere fedtforbrænding. Jo mindre fedt din krop forbrænder, jo mere fedt ophober du, og jo større risiko er der selvfølgelig for, at du tager på.

Et højere insulin niveau øger også risikoen for fedme. Hvad gør man så, når man ikke bare kan spæne på stranden eller meditere for at slappe af.

Sådan ødelægger stress dit sexliv

Selvfølgelig kan man ikke hele tiden undgå stressende oplevelser. Men man kan sørge for at have lidt sund og nærende mad i køleskabet, til når man kommer hjem efter en stresset dag.

Det er bedre at spise frugt eller lidt nødder fremfor at række ud efter kiks eller chokolade.

Og føler du, at stressen er ved at melde sig, så forsøg at slappe af og få din vejrtrækning under kontrol, udtaler forskerne bag undersøgelsen.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip