Pas på: Yahoo deaktiverer og frigiver sovende emails

Yahoo vil nemlig frigive de inaktive emailadresser, skriver wired.com.

Det betyder, at i stedet for en emailadresse, der hedder [email protected], kan man måske være så heldig at få adressen [email protected].

Men ifølge Wired kan de inaktive email-indehavere blandt risikerer identitetstyveri.

For eksempel kan man mange steder på nettet få tilsendt en email, hvis man har glemt sin kode. Således kan den nye ejer af adressen overtage den gamle ejers koder til andre email-adresser og lignende.

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag

Yahoo forsikrer dog om, at de tager højde for sikkerheden, når de frigiver de sovende adresser.

- Al personlig data og privat indhold forbundet med disse konti bliver slettet og vil ikke være tilgængelige for den nye indehaver, skriver Yahoo.

- Vi vil sende automatsvar på emails, som gør afsenderen opmærksom på, at den deaktiverede konto ikke længere eksisterer. Vi vil også afmelde kontoen fra kommercielle emails som blandt andet nyhedsbreve og email-notifikationer. Ved deaktivering vil vi sende besked om disse potentielt genbrugte adresser til sælgere, e-handelssider, finasielle institutioner, sociale netværk og andre online steder, står der videre i Yahoos blog.

15. juli bliver email-konti, der har været inaktive i mere end et år, deaktiveret. Fra midten af august bliver de frigivet igen.

 

Dagens Gossip