Pasning af lockoutbørn kan give skattesmæk

Mange forældre ser nok ikke frem til slutningen på påskeferien, hvis lockouten af lærerne bliver en realitet. Gode råd er derfor dyre, når der skal findes børnepasning.

Og netop dyrt kan det især blive, hvis virksomheder tilbyder medarbejderne at stå for pasningen af poderne. For børnepasning anses af Skat som en privat sag, og derfor er det et personalegode på linje med tre flasker vin eller belønningsmiddage.

- Det er jo utrolig venligt fra en arbejdsgivers side at tage det hensyn til sine medarbejderes lidt vanskelige situation, men problemet er, at rosen godt kan have nogle torne, siger John Cederskjold Kierans, skatteekspert fra skatte- og rådgivningsfirmaet PwC.

Han peger nemlig på, at det kan give et skattesmæk til medarbejderne, hvis de takker ja til virksomhedernes tilbud.

- Hvis vi siger, at værdien af børnepasningen er 300 kroner per dag, så vil det betyde, at medarbejderen i grove tal skal betale 120 til 150 kroner per dag i skat, siger John Cederskjold Kierans og tilføjer:

- Hvis det er en enkelt dag eller to, vil det nok blive fanget af bundgrænsen for skattepligtige goder. Men strejker det sig over flere uger, kan det gå hen og blive en dyr historie.

Som reglerne på området ser ud i dag, er der en bundgrænse for goder på 1000 kroner. Derfor skal der i skatteekspertens eksempel kun tre dage til, før medarbejderen må se et skattesmæk i øjnene.

Og overskrides bundgrænsen, er det samtlige goder i løbet af et år, der skal beskattes.

- Hvis du har fået en julegave til 600 kroner, så kan barnet blive passet en god dags tid, før man nærmer sig det kriminelle område. Hvis du også har fået påskeæg, så er du der, siger John Cederskjold Kierans.

Børnepasningen kan samtidig blive en dyr fornøjelse for virksomhederne, for glemmer de at indberette børnepasningen, kan de få kæmpe bøder fra skattefar.

- Jeg ved ikke, om Skat kommer og smider bøder ud til virksomheder, der har glemt at indberette, at de har passet 20 børn i 14 dage, men alle parter skal holde tungen lige i munden i det her, siger John Cederskjold Kierans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip