Passagerfly styrter ned i Iran: Mindst 40 meldes dræbt

Et passagerfly med mindst 40 passagerer om bord er styrtet ned i et boligområde i nærheden af Teherans Mehrabad-lufthavn i Iran, rapporterer det iranske nyhedsbureau Irna ifølge Reuters.

Ulykken skal være sket, da flyet var i færd med at lette, og de foreløbige meldinger er, at alle flyets passagerer, herunder syv børn, har mistet livet.

I alt skal der have været 48 personer om bord på flyet, da det lettede, skriver AFP med en unavngiven lokal embedsmand som kilde.

- Alle passagerer er døde, siger en talsmand for iransk brandvæsen til Irna.

Det er endnu ikke klart, om personer på jorden er kommet til skade.

Der er angiveligt tale om et mindre passagerfly fra selskabet Taban Airlines, der var på vej fra den iranske hovedstad, Teheran, til den østiranske by Tabas, rapporterer nyhedsbureauerne Irna og Fars.

De melder desuden, at ulykken skete klokken 9.18 lokal tid søndag morgen.

Irna rapporterer, at en fejl i flyets motor er skyld i ulykken.

Den iranske flysektor har i de seneste år været ramt af en række ulykker, som ifølge iranske politikere skyldes internationale sanktioner, skriver Reuters.

Sanktionerne, der er indført for at få Iran til at neddrosle landets atomprogram, har forhindret iranske luftfartsselskaber i at købe nye fly.

I årevis har iranske flyselskaber derfor været nødsaget til at købe flydele på det sorte marked. Disse dele kan enten være taget fra andre fly eller reproduceret lokalt, siger kilder fra luftfartsbranchen ifølge Reuters.

/ritzau/

 

Dagens Gossip