Passagerrekord i Københavns Lufthavne

Københavns Lufthavn satte ny passagerrekord i 2012. I alt havde lufthavnen 23,3 millioner rejsende, og dermed steg antallet af passagerer med 2,7 procent i forhold til året før.

Den internationale trafik steg med godt fem procent og trak sammen med flere transferpassagerer væksten op.

- Den markante stigning i antallet af transferpassagerer på 7,3 procent og stigningen i antallet af interkontinentale passagerer på 10,2 procent viser, at vi har styrket vores internationale position som det vigtigste nordeuropæiske trafikknudepunkt, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Han er tilfreds med, at det er lykkedes at skabe vækst i lufthavnen på trods af fem store konkurser i europæisk luftfart i 2012.

December gav dog et lille fald i passagertal på 0,4 procent. Det tilskriver man i lufthavnen, at mange formentlig har taget en lang juleferie og først er vendt tilbage i det nye år.

Man har i hvert fald næsten 60.000 flere, der er rejst ud end kommet tilbage, hvilket er usædvanligt.

Antallet af starter og landinger faldt med godt fire procent. Da der samtidig var tale om flere passagerer, har flyselskaberne fløjet med bedre belægning og større fly. Dette ser lufthavnen som en positiv udvikling.

Blandt de enkelte destinationer er det fortsat London, der topper listen trods et uændret antal rejsende i forhold til 2011.

Oslo og Stockholm ligger side om side på de næste pladser, mens Aalborg holder fjerdepladsen trods en markant nedgang i antallet af rejsende på næsten 12 procent.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip