Patolog om gådefuld død: OL-guldvinder blev myrdet

Den kenyanske maratonløber og OL-guldvinder Samuel Wanjiru døde for fire år siden under mystiske omstændigheder.

Den 24-årige langdistanceløber faldt i maj 2011 ud fra en balkon på første sal i sit hjem og blev efterfølgende fundet livløs på jorden.

Gåden omkring Wanjirus død bliver i øjeblikket undersøgt i Nairobi, hvor en tidligere offentlig ansat chefpatolog føler sig overbevist om, at det ikke var faldet, der tog livet af OL-guldvinderen fra 2008 i Beijing.

Den tidligere chefpatolog Moses Njue fortæller, at skader på Wanjirus hænder og fødder viser, at maratonløberen landede på jorden "som en kat".

Wanjiru overlevede ifølge Njue faldet fra balkonen, men blev efterfølgende slået i hovedet med et stumpt objekt.

Moses Njue tilføjer, at han er overbevist om, at Wanjiru først døde, efter at han liggende på jorden blev slået af en anden person.

Da Samuel Wanjiru døde i 2011 florerede der mange rygter omkring dødsårsagen. Politiet mente, at der kunne være tale om selvmord.

Lokale medier skrev, at løberen havde en affære med en kvinde og lænede sig ud over balkonen, da han blev jagtet af sin kone.

Wanjirus lig er blevet obduceret hele tre gange, og dødsårsagen har hver gang været forskellig. Derfor har myndighederne besluttet at lave et ligsyn, hvor det ventes, at mere end 30 personer vil blive indkaldt.

Samuel Wanjiru er bredt anerkendt som en af maratonsportens største løbere. I 2008 vandt han OL i Beijing i tiden 2.06,36 timer.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip