Pave Frans forsvarer homoseksuelle

Det er meldingen fra katolikkernes overhoved, pave Frans, der på flyveturen hjem fra sit ugelange besøg i Brasilien drøftede spørgsmålet med flere medrejsende journalister.

»Hvis en person er homoseksuel og søger Gud og har god vilje, hvordan kan jeg så dømme ham,« spørger paven ifølge Reuters.

Han mener således, at homoseksuelle hverken skal dømmes eller marginaliseres, men at de skal »integreres i samfundet«.

»Problemet er ikke at have denne orientering. Vi må være brødre. Problemet er lobbyvirksomhed fra denne orientering,« siger han.

Også spørgsmålet om kvindelige præster inden for den katolske kirke kom på dagsordenen under flyveturen, og det er første gang, paven udtaler sig om dette emne, skriver Reuters.

»Kirken har talt og siger »nej«. Den dør er lukket,« siger pave Frans, der dog gerne ser mere fremtrædende roller for kvinder i den katolske kirke.

»Vi kan ikke begrænse kvinders rolle i kirken til alterpiger og ledere af velgørende organisationer, der må være mere,« siger paven.

Pave Frans vendte hjem til Vatikanet mandag efter et succesfuldt besøg i Brasilien, der endte med, at tre millioner mennesker samledes på Rio de Janeiros Copacabana-strand i forbindelse med en katolsk ungdomsfestival.

 

Dagens Gossip