Pave Frans fortsætter kampen mod pædofili

Pave Frans sender endnu en påmindelse til katolske biskopper verden over, at de under ingen omstændigheder må lade frygten for en ny skandale overskygge pligten til at rapportere om pædofili internt i kirken.

I et brev torsdag anbefaler Paven blandt andre biskopper og ledere af katolske institutioner til at samarbejde med en ny kommission, der skal beskytte børn mod seksuelle overgreb.

Kommissionen, som Frans nedsatte sidste år, afholder sit første møde fredag. Den ledes af den amerikanske kardinal Sean O'Mally og består af 16 medlemmer, hvoraf ni er mænd, og syv er kvinder. To medlemmer er tidligere blevet misbrugt af præster.

- Vi må for alt i verden rense kirken for den plage, som misbrug af unge er, og åbne op for forsoning og helbrede de, der er blevet misbrugt, skriver pave Frans i brevet.

- Familier skal vide, at kirken gør alt for at beskytte deres børn. Ingen andre bekymringer, som lysten til at undgå en skandale, må prioriteres højere, eftersom der på ingen måde er plads i ministerierne til dem, der misbruger børn, skriver paven.

Brevet kommer i kølvandet på en sag sidste måned, hvor 10 præster og to katolske lægmænd fra den spanske by Granada blev anklaget for at misbruge en alterdreng i perioden 2004 til 2007.

Siden Frans blev valgt som pave i 2013, har han adskillige gange erklæret nultolerance mod medlemmer, som krænker børn.

Torsdag er det kommet frem, at pave Frans - som den første pave - skal tale for Kongressen i Washington til efteråret.

Formanden for Repræsentanternes Hus, John Boehner, bekræfter, at Frans møder de amerikanske politikere 24. september.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip