Paven forklarer kommentar om katolikker og kaniner

Pave Frans betegnede onsdag store familier som "Guds gave" i en øjensynlig afstandtagen fra en tidligere udtalelse om, at katolikker ikke behøver "at formere sig som kaniner."

- Økonomisk uretfærdighed - og ikke store familier - er årsagen til fattigdom, siger pave Frans og understreger, at "hvert eneste barn er en velsignelse."

Den katolske kirkes overhoved vakte opsigt verden over, da han om bord i det pavelige fly søndag udtalte, at "katolske forældre skal optræde ansvarligt, og gode katolikker bør ikke formere sig som kaniner."

Pave Frans forsvarede dog samtidig kirkens modstand mod brugen af præventionsmidler.

Paven havde netop været på besøg i Sri Lanka og Filippinerne, da han på flyveturen hjem til Vatikanet sagde, at han havde mødt en mor til syv børn, der var gravid med sit ottende barn. Alle børn var født ved kejsersnit.

Paven spurgte kvinden, om hun ønskede at efterlade syv børn forældreløse, hvorefter hun svarede, at hun stolede på Gud.

- Nogle tror, og undskyld udtrykket, at for at være gode katolikker skal man opføre sig som kaniner, sagde lederen for 1,2 milliarder katolikker verden over.

- At følge kirkens lære betyder ikke, at man skal få det ene barn efter det andet, sagde han videre.

Under sit besøg i Filippinerne kom paven med et stærkt forsvar af den tidligere pave Paul VIs indsigelse i 1968 mod kunstig prævention for katolikker.

- Centralt i kirkens lære er ansvarligt forældreskab. Og hvordan opnår vi det? Ved dialog. Kirken har ægteskabsgrupper, eksperter og præster, siger pave Frans, mens han argumenterede mod brugen af kondomer og p-piller.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip