Paven skriver til vennerne på nettet

Det katolske overhoved, 85-årige pave Benedikt XVI, har onsdag gjort som millioner af mennesker verden over. Han har skrevet en opdatering på det sociale netværk Twitter:

- Kære venner, jeg er glad for at være i kontakt med jer på Twitter. Tak for jeres generøse respons.

- Jeg velsigner jer alle fra mit hjerte, skriver paven i sin første melding.

Initiativet udspringer fra pavens ønske om at gøre brug af alle muligheder for kommunikation, som teknologien tilbyder, lyder begrundelsen for, at paven nu er på Twitter.

Han er gået i luften under navnet @Pontifex, og han har onsdag middag tæt på 670.000 følgere.

Valget af Twitter er paradoksalt. For Pave Benedikt XVI, som er født under det borgerlige navn Joseph Ratzinger, er ikke en mand, der er kendt for at følge med tiden.

Et af de skriftsteder, han holder mest af, er Romerbrevet 12.2, hvor der står: "Tilpas jer ikke denne verden".

Mens han har været jordisk overhoved for katolikkerne, har pave Benedikt været garant for, at Den Katolske Kirke ikke har rokket sig en millimeter i forhold til emner som for eksempel homoseksuelle, abort, prævention og præsters cølibat.

Dermed vil han muligvis ikke komme med nye fortolkninger af den katolske lære i sine kommende beskeder på Twitter.

Her kommer han til gengæld i selskab med andre religiøse frontfigurer, som allerede boltrer sig i det specielle tekstunivers på nettet.

Det gælder blandt andre tibetanernes Dalai Lama, som har 5,4 millioner mennesker, der følger med i hans beskeder om dette og hint.

Der er dog langt op på popularitetsbarometeret til popfænomenet Lady Gaga og teenagesensationen Justin Bieber, som begge har omkring 31 millioner følgere på det sociale netværk.

USA's præsident, Barack Obama, må nøjes med 24 millioner.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip