Pensionskæmper bag butikstorv til en milliard

Efter fem års tilløb er Danica Pension og SEB Pension ved at gøre klar til at skabe et helt nyt lille torv med butikker og spisesteder samt kontorer og boliger – lige syd for Lyngby Storcenter og på hjørnet af kommunens to største handelsstrøg, Lyngby Hovedgade og Klampenborgvej.

»Vi planlægger 8.000-10.000 kvadratmeter butikker og cafeer, som skal komplementere storcentret og blandt andet får kendte mærkevarer. Resten, op til i alt cirka 20.000 kvadratmeter, skal være en blanding af kontorer og boliger,« siger Peter Mering, direktør for Danica Ejendomme, til Berlingske Business Ejendomme.

Han anslår, at alene byggeudgifterne til »Lyngby Bymidte« vil udgøre godt en halv milliard, mens de samlede projektudgifter, inklusive nedrivning og grundkøb, vil nærme sig en milliard kroner. Planerne omfatter også at udvide den eksisterende p-kælder under storcentret.Provinsby-look

»Vi har hentet inspiration fra letgenkendelige gader og små gyder fra den mindre provinsby. Vi har brugt bymæssige kvaliteter fra det gamle Lyngby for 150 år siden og nyfortolket dem,« forklarer direktør og partner Torben Hjortsø fra PLH Arkitekter, der har tegnet stregerne under det hidtidige projektforløb.

På grund af finanskrisen har Lyngby Bymidte-planerne været en håndfuld år undervejs. Pensionskasserne drøfter projektet med rådhuset, og Peter Mering regner med, at butikstorvet kan åbne cirka tre år efter, at en endelig lokalplan ligger klar, formentlig om 12-18 måneder.

Lyngby Bymidte kan komme til at nyde godt af et andet lokalt projekt, som den ene investor, Danica, søsatte i foråret.

For 1,2 milliard kroner vil pensionskæmpen blandt andet bygge 300-400 boliger og et nyt, dansk Microsoft-hovedsæde til 900 ansatte lige nord for storcentret og altså ikke mange hundrede meter væk fra den kommende bymidte-bebyggelse.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip