Pensionsselskab vil bygge for milliarder

PensionDanmark, der er pensionsselskab for over 600.000 private og offentlige ansatte, skal bygge 500 lejligheder på Islands Brygge i København. Investeringen løber op i 1,6 milliarder kroner, oplyser selskabet.

Samlet har pensionsselskabet en målsætning om at investere to milliarder kroner om året i ejendomme i de kommende år. Og byggeriet af 500 boliger på bryggen er en del af den målsætning.

Planen er, at selskabet de næste fem til seks år vil stå bag 55.000 kvadratmeter bolig, og de første beboere forventes at kunne flytte ind i midten af 2015.

- Der er et stærkt stigende indbyggertal i København og et stort behov for nye boliger. Vores boligbyggeri får en perfekt beliggenhed ud til vandet og tæt på skoven, men samtidig midt i byen, siger Torben Möger Pedersen, direktør i PensionDanmark.

Lige nu har PensionDanmark samlet investeret omkring 10 milliarder kroner i danske ejendomme.

I sidste ende er det meningen, at investeringen skal komme medlemmerne til gode i form af afkast, der skal lune godt på pensionen. I forvejen er PensionDanmark bygherre på boligbyggerier på havnen i Aarhus og Vejle og i Ørestad i København.

Og det er store beløb, det handler om, når selskabet hiver tegnebogen op af lommen. I starten af denne uge var PensionDanmark ude med nyheden om, at de var klar til at skyde penge 1,2 milliarder kroner ind i USA's første havmøllepark, Cape Wind.

Havvindmølleparken kommer til at bestå af op til 130 Siemens vindmøller, som skal produceres i Danmark. Og når de er sat op, skal de levere strøm til en halv million amerikanske husstande.

Det er store beløb, det drejer sig om med de mange medlemmer. Sidste år fik PensionDanmark 10,7 milliarder kroner ind i præmieindtægter. Og medlemmernes samlede opsparing har rundet 142 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip