Pentagon bekræfter hackerangreb: Lukker Twitterkonto

Den amerikanske forsvarskommando Central Command har haft ubudne gæster på sin Twitterkonto, @Centcom. Efter alt at dømme er det støtter af Islamisk Stat, der står bag et hackerangreb.

Baggrunden og profilbilledet på CentComs Twitter-profil blev erstattet med billedet af en militant og teksterne "CyberKalifat", "Amerikanske soldater, vi kommer, se jer over skulderen. Isis" og "Jeg elsker dig, Isis".

Isis er en af flere betegnelser for Islamisk Stat.

Twitter-kontoen blev kort efter deaktiveret.

CentCom, der er kommandocentral for Mellemøsten, bekræfter hændelsen ifølge flere medier.

Fra Det Hvide Hus lød den første melding, at man omgående vil se på omfanget af hackerangrebet.

- Det er noget vi selvfølgelig undersøger, og noget vi tager alvorligt, siger Obamas pressetalsmand, Josh Earnest, som umiddelbart ikke havde mange oplysninger.

Men han understregede, at der er "betydelig forskel" mellem "et stort brud på datasikkerheden og hacking af en Twitterkonto".

Hackerne postede noget, der ved første øjekast lignede militære oplysninger om Kina og Nordkorea.

De nåede også at poste en række amerikanske dokumenter, inden kontoen blev deaktiveret.

En forsvarskilde siger til Reuters, at de lækkede dokumenter tilsyneladende ikke indeholder hemmelige oplysninger eller udgør en sikkerhedstrussel.

Også CentCom's YouTube-konto er hacket og to propaganda-videoer for Islamisk Stat lagt på. Den blev ligeledes lukket efterfølgende.

Central Command er en af de ni fælles hovedkommandoer i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon. Kommandoens geografiske ansvarsområde omfatter Mellemøsten, Østafrika og Centralasien.

CentCom styrer det amerikanskledede luftangreb mod de militante i Syrien og Irak og er også i færd med at træne irakiske styrker til at kæmpe mod den islamistiske trussel i regionen, skriver Washington Post.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip