Pervez Musharraf fængslet i to uger

20/04/2013 13:10

BNB

Nyheder
Musharraf blev fredag anholdt i sit hjem og kørt til en celle i politiets hovedkvarter efter at have siddet i husarrest i et par timer som konsekvens af den arrestordre, som retten torsdag udstedte mod landets tidligere magthaver.Pervez Musharraf kom til magten i 1999 ved et kup og styrede Pakistan med en jernnæve frem til 2008, hvor han gik i frivilligt eksil. Han vendte tilbage i marts i et forsøg på et politisk comeback, men er i stedet blevet mødt med en stribe anklager, der spænder fra skattesnyd til medvirken i drabet på oppositionslederen Benazir Bhutto i 2007. Den sag i rækken, som Musharraf står anklaget for, gælder hans fyring og internering af en række dommere samt en højesteretsdommer i 2007, da han indførte den militære undtagelsestilstand, som året efter betød, at han trak til sig tilbage og forlod landet.Pervez Musharraf har tilsyneladende været overbevist om, at han stadig var en magtfaktor i Pakistan, og at hans forbindelser til landets magtfulde militær ville holde ham hævet over retssystemet, da han traf beslutningen om at vende tilbage og deltage i næste måneds parlamentsvalg i spidsen for sit parti »All Pakistan Muslim League«.Men som den ledende pakistanske finansavis Business Recorde, skrev fredag, så er det nu »payback time« for den tidligere hærchef og præsident. Avisen fastslog videre, at Musharrafs beslutning om at vende tilbage, må bygge på en »kæmpe fejlbedømmelse«.Fejlbedømmelsen betød også, at Musharraf tirsdag med en kendelse fra en domstol blev udelukket fra at stille op til parlamentsvalget.Pervez Musharraf og hans advokater afviser alle anklager og siger, at de er politisk motiverede af hans modstandere. En talsmand for partiet siger til AFP:»Vores advokater benægter alle anklager om, at general Musharraf fyrede dommere og holdt dem og deres familier indespærret i husarrest i et halvt år. Det er absolut forkert,« siger talsmanden Muhammad Amjadm og varsler, at advokaterne vil forsøge at få fængslingen indbragt for en højere retsinstans og få løsladt den tidligere præsident.

Mest læste i dag

Musharraf blev fredag anholdt i sit hjem og kørt til en celle i politiets hovedkvarter efter at have siddet i husarrest i et par timer som konsekvens af den arrestordre, som retten torsdag udstedte mod landets tidligere magthaver.

Pervez Musharraf kom til magten i 1999 ved et kup og styrede Pakistan med en jernnæve frem til 2008, hvor han gik i frivilligt eksil. Han vendte tilbage i marts i et forsøg på et politisk comeback, men er i stedet blevet mødt med en stribe anklager, der spænder fra skattesnyd til medvirken i drabet på oppositionslederen Benazir Bhutto i 2007. Den sag i rækken, som Musharraf står anklaget for, gælder hans fyring og internering af en række dommere samt en højesteretsdommer i 2007, da han indførte den militære undtagelsestilstand, som året efter betød, at han trak til sig tilbage og forlod landet.

Pervez Musharraf har tilsyneladende været overbevist om, at han stadig var en magtfaktor i Pakistan, og at hans forbindelser til landets magtfulde militær ville holde ham hævet over retssystemet, da han traf beslutningen om at vende tilbage og deltage i næste måneds parlamentsvalg i spidsen for sit parti »All Pakistan Muslim League«.

Men som den ledende pakistanske finansavis Business Recorde, skrev fredag, så er det nu »payback time« for den tidligere hærchef og præsident. Avisen fastslog videre, at Musharrafs beslutning om at vende tilbage, må bygge på en »kæmpe fejlbedømmelse«.

Fejlbedømmelsen betød også, at Musharraf tirsdag med en kendelse fra en domstol blev udelukket fra at stille op til parlamentsvalget.

Pervez Musharraf og hans advokater afviser alle anklager og siger, at de er politisk motiverede af hans modstandere. En talsmand for partiet siger til AFP:

»Vores advokater benægter alle anklager om, at general Musharraf fyrede dommere og holdt dem og deres familier indespærret i husarrest i et halvt år. Det er absolut forkert,« siger talsmanden Muhammad Amjadm og varsler, at advokaterne vil forsøge at få fængslingen indbragt for en højere retsinstans og få løsladt den tidligere præsident.