PET afleverer ønskeliste: Thorning snart klar med tiltag

Der går efter alt at dømme ikke lang tid, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer regeringens bud på nye tiltag, som Politiets Efterretningstjeneste og andre relevante myndigheder kan gøre brug af i bekæmpelsen af terror.

Statsministeren bad allerede i begyndelsen af januar - efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo - myndighederne svare på, om de har brug for flere penge eller andre ressourcer, hvis man skal undgå terror i Danmark.

Og det arbejde er snart tilendebragt, slår hun fast tirsdag efter weekendens angreb i København, der kostede to civile livet, mens fem politifolk blev såret, da en mand skød ved et debatarrangement og siden ved synagogen i Krystalgade.

- Det er jo velkendt, at jeg efter angrebene i Frankrig bad myndighederne om at kigge på, om der er behov for yderligere ressourcer eller redskaber til at bekæmpe terror.

- Og der vil vi ganske snart melde tilbage, hvad der kan være behov for i situationen, siger statsministeren og understreger, at det vil ske inden for "ganske kort tid".

Ifølge DR's oplysninger har PET afleveret en ønskeliste.

Helle Thorning-Schmidt afviser dog at "gå nærmere ind i det på nuværende tidspunkt", og vil altså heller ikke kommentere, om en del af løsningen kan være flere folk til PET, så man kan øge overvågningen af relevante personer.

Hun ønsker, at myndighederne nu får arbejdsro og opfordrer generelt til at "slå koldt vand i blodet". Et flertal i Folketinget har krævet en redegørelse af forløbet, hvilket Socialdemokraterne også bakker op om.

- Der er to vigtige ting. For det første, at politiet får lov til at gennemføre sin efterforskning. Der er fortsat mange spørgsmål, der skal besvares, og det er det vigtigste på nuværende tidspunkt.

- Dernæst vil der også rutinemæssigt være en gennemgang af, hvad der er sket, og hvad man eventuelt kunne forbedre - det vil være en naturlig ting, siger Thorning.

Den formodede attentatmand blev skudt af politiet tidligt søndag morgen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip