PET lovede opholdstilladelse til agents kone

13/01/2013 10:55

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Da samarbejdet mellem den tidligere PET-agent Morten Storm og efterretningstjenesten stadig kørte på skinner, lovede PET, at Morten Storms kone fra Yemen kunne få en permanent opholdstilladelse i Danmark.

Det oplyser Morten Storm i forbindelse med udgivelsen af bogen "Storm - Den danske agent i al-Qaeda".

- Jeg er blevet tilbudt, at min kone ville få permanent opholdstilladelse, og at jeg selv kunne komme på et livvagtkursus i Sydafrika, så jeg kunne få et job, når jeg stoppede som agent, siger Morten Storm til Ritzau.

Men da Morten Storm for anden gang skulle til Yemen i forsommeren 2012 for at skabe kontakt til lederen af al-Qaeda på den arabiske halvø, Abu Basir, nægtede han.

Morten Storm følte sig udnyttet af CIA og PET, blandt andet fordi, den amerikanske efterretningstjeneste ikke ville sige, hvad de skulle bruge de oplysninger til, som Morten Storm skaffede om Abu Basir.

Og den kontante kurs over for CIA og PET fik ifølge Morten Storm konsekvenser for hans privatliv.

- Da jeg sagde, at jeg ikke ville til Yemen, og at jeg overvejede at stå frem og fortælle min historie, så fik min kone lige pludselig kun en femårig EU-opholdstilladelse. Så PET løj over for mig, fortæller eks-agenten.

I de sidste måneder af det seks år lange samarbejde mellem den tidligere militante islamist Morten Storm og Politiets Efterretningstjeneste spidsede situationen yderligere til, fordi Morten Storm ville fortælle sin historie til offentligheden.

Det fik PET til at komme med et sidste desperat forsøg på at få Storm til at holde mund. De tilbød ham 25.000 kroner skattefrit hver måned i fem år - 1,5 millioner kroner i alt, fortæller Morten Storm.

- Jeg blev afpresset af PET, og hvis jeg ikke gjorde som de sagde, så ville jeg intet få, når jeg stoppede, siger Morten Storm.

Storm valgte dog i sommer at stå fast på at fortælle sin historie til offentligheden, og han har derfor ikke fået en krone fra PET efter det aktive agentarbejde.

PET har hverken be- eller afkræftet et samarbejde med Morten Storm. PET vil derfor heller ikke kommentere Mortens Storms udtalelser i forhold til en lovet opholdstilladelse.

/ritzau/