PET rådgiver tusindvis af virksomheder om terror

Efter weekendens attentater i København spekulerer mange virksomheder formentlig på, hvordan de bedst sikrer sig mod terrorangreb.

Men mange kender allerede nogle af svarene, for de har været på kursus hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) i forbindelse med Projekt Omtanke, der omtales i det kommende nummer af Magasinet Arbejdsmiljø, som udkommer i næste måned.

Projektet, der finansieres via en donation fra Trygfonden, hjælper eksempelvis butikker til at blive bedre til at spotte mistænkelig adfærd og rapportere det videre til myndighederne

- Parkeringskontrollører kender for eksempel de gader, de arbejder i.

- Og hvis de bemærker, at en bil, der ikke plejer at holde der, holder atypisk parkeret i flere dage, eksempelvis synligt tungt lastet eller på anden måde er mistænkelig, vil vi gerne have, at de reagerer, siger Henrik Moll, der er afdelingschef for Forebyggende Sikkerhed hos PET, til magasinet.

Mere end 1000 butikker og storcentre har været igennem kursusforløbet, hvor der også undervises i, hvordan man skal forholde sig under et terrorangreb.

Interessen for kurset er altså stor, og hver gang der har været et større terrorangreb, som for eksempel i København i weekenden, stiger efterspørgslen igen.

Det kommer ikke bag på Anja Dalgaard-Nielsen, der ud over at være forsker ved Stanford University også er seniorkonsulent i sikkerhedsfirmaet Certa Intelligence and Security og er tidligere PET-ansat.

- Jeg har indtryk af, at danske virksomheder i stigende grad ser truslen om terror som en udfordring eller noget, de skal forholde sig til.

- I gamle dage var det staten og statens institutioner, der i vid udstrækning var mål for terrortrusler. Det er i stigende grad blevet civile mål og virksomheder, som terror går ud over, siger hun til Magasinet Arbejdsmiljø.

Projekt Omtanke henvender sig ikke kun til virksomheder i Danmark, men også danske virksomheder med filialer i udlandet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip