PET-tilsyn har udvalgt sine nye medlemmer

Formanden for tilsynet, det såkaldte Tilsynet med Efterretningstjenester, er landsdommer i Østre Landsret Ulla Staal. Resten af tilsynet består af advokat Pernille Backhausen, direktør i Danske Regioner Adam Wolf, professor Jørgen Grønnegaard Christensen fra Aarhus Universitet og Karsten Ohrt, direktør for Statens Museum for Kunst. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Fra årsskiftet bliver medlemmernes opgave at føre tilsyn med efterretningstjenesternes indsamling og indhentning af oplysninger samt med deres behandling og videregivelse af oplysninger. Tilsynet vil få adgang til enhver oplysning og alt materiale. Yderligere får personer mulighed for at anmode tilsynet om at undersøge, om PET eller FE uberettiget behandler oplysninger om vedkommende.

Medlemmerne er udvalgt efter forhandlinger med forsvarsminister Nicolai Wammen (S) og Folketingets Kontroludvalg, mens formanden er udpeget efter fælles indstilling fra Østre og Vestre Landsret.

For at skabe kontinuitet i tilsynet er formand Ulla Staal, Pernille Backhausen og Adam Wolf udpeget til fire år, mens de resterende to medlemmer, Jørgen Grønnegaard Christensen og Karsten Ohrt, sidder for en toårig periode. Alle har mulighed for at udvide perioden med fire år.

 

Dagens Gossip