PET: Vi følger jødernes sikkerhedssituation tæt

Politiets Efterretningstjeneste, PET følger meget nøje jødernes beskyttelsesbehov i kølvandet på weekendens terrorangreb i København, hvor en 37-årig jødisk synagoge-vagt mistede livet.

Det skriver PET i en pressemeddelelse efter at have modtaget flere spørgsmål om jødernes sikkerhedssituation.

- PET følger trusselsbilledet meget tæt i relation til det jødiske samfund i Danmark og har en løbende dialog med det jødiske samfund om sikkerhedssituationen og sikkerhedsforanstaltninger.

- Beskyttelsesniveauet fastsættes på baggrund af en politi- og sikkerhedsfaglig vurdering og tilpasses løbende i lyset af trusselsbilledet, skriver PET.

Efterretningstjeneste vil dog ikke løfte sløret for omfanget af deres beskyttelse af jøderne eller konkretisere, hvordan PET beskytter jøderne.

- PET kan ikke komme ind på de konkrete sikkerhedsforanstaltninger, da dette kan indebære en risiko for, at sikkerhedsforanstaltningerne kompromitteres, skriver PET.

I januar mødtes Det Jødiske Samfund i Danmark med justitsminister Mette Frederiksen. Her fortalte de nogle konkrete sikkerhedsønsker, som ministeren ville gå til PET med.

Jøderne følte sig utrygge i kølvandet på terrorangrebene i Paris mod blandt andet satiremagasinet Charlie Hebdo.

Det var 37-årige jøde Dan Uzan, der mistede livet ved synagogen i Krystalgade natten til søndag. Her stod Uzan vagt sammen med to betjente, før en gerningsmand åbnede ild mod dem alle tre og dræbte Uzan.

Inde i synagogen var 80 mennesker samlet til en konfirmationsfest.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip