Peter Loft: Jeg har holdt mig langt fra grænsen

»Jeg har fulgt afhøringerne her, og der har været lagt op til, at jeg har været en stregspiller, der er gået lige til grænsen. Jeg har holdt mig langt væk fra grænsen. Jeg har altid opfattet det her som en del af departementschefens opgave også at kunne formidle konkrete sager,« siger Peter Loft under sin afhøring i Skattesagskommissionen.

Peter Loft, der nu har været suspenderet fra sit job i et år, er indkaldt for kommissionen for at forklare, hvorfor han i sommeren 2010 interesserede sig så indgående for daværende oppositionsleder, Helle Thorning-Schmidt (S), og hendes mand, Stephen Kinnocks, private skatteforhold, som det er blevet beskrevet af tidligere vidner. Det hidtil mest belastende vidneudsagn blev leveret 15. marts af Skatteministeriets fagdirektør, Ivar Nordland.

Her fortalte Nordland blandt andet, at Peter Loft på et møde med Nordland og Skat København 13. august 2010 argumenterede for, at Kinnock måtte være skattepligtig i Danmark.

Ellers er de hårdeste anklager kommet fra topfolk i Skat København, som følte, at både departementschefen, daværende skatteminister, Troels Lund Poulsen (V), og hans spindoktor, Peter Arnfeldt, blandede sig for meget i sagsbehandlingen af den politisk sprængfarlige sag.

Afhøringen af Peter Loft løber over to dage og er begyndt torsdag klokken 9.30.

 

Dagens Gossip