Peter Sagan vinder sprinteretape i Vueltaen

Cykelrytteren Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) vandt omsider en etape i et stort cykelløb.

Onsdag var Sagan hurtigst på 3. etape af Vuelta a España, og han kørte en flot spurt, hvor Nacer Bouhanni (Cofidis) og John Degenkolb (Giant Alpecin) var tættest på at slå slovakken.

Dermed er en stime af andenpladser brudt for Sagan, som især i Tour de France var tæt på mange gange. Fem gange blev Sagan toer i Touren.

3. etape var 158,4 kilometer lang med et stort bjerg på midten og gik fra Mijas til målbyen Málaga. Turen blev kørt på lidt over fire timer.

Inden massespurten lavede Jesper Hansen et stort stykke arbejde for Tinkoff-Saxo. Fynboen, der for nylig vandt Tour of Norway, førte an i feltet for sin holdkammerat Peter Sagan.

Sammen med Sérgio Paulinho satte Jesper Hansen så hårdt et tempo i front af feltet, at de fik skabt et mindre hul i det.

Farten gav uro i feltet, og sprinteren Nacer Bouhanni styrtede og brugte mange kræfter for at komme tilbage. Måske var det derfor, at han manglede de sidste centimeter i finalen.

Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo) var også i asfalten. Italieneren var så mærket, at han slap feltet med 14 kilometer til mål.

Sylvain Chavanel (IAM) var med til at sætte det tidlige udbrud i gang, men den 36-årige franskmand kunne ikke følge med Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) og Alexis Gougeard (AG2R), da de stak alene af sted.

Tjallingii og Gougeard blev dog også hentet af feltet, da der resterede lidt over 14 kilometer af etapen.

Og fra da af var der vild positionskamp om at komme bedst ind i svingene i de smalle gader i Malaga.

Sagan sad klogt på hjul af Degenkolb og var perfekt placeret i tredje position på den sidste kilometer, inden slovakken selv trådte an og gik i front til en forløsende etapesejr.

I den samlede stilling forsvarede colombianeren Esteban Chaves (Orica Greenedge) sin førertrøje i løbet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip