Peugeot 2008 bekræfter ny tendens i bilmarkedet

Klassen for kompakte crossovere er en af de hurtigst voksende bilklasser på det europæiske marked. På et halvt år er Peugeot 2008 solgt i mere end 66.000 eksemplarer i Europa og succesen har betydet, at fabrikken i Mulhouse siden september har øget sin kapacitet og dermed fordoblet produktionen fra 5.000 enheder til 10.000 enheder om måneden.

Det danske marked følger ikke alene den europæiske tendens – de danske kunder har taget den nye modeltype til sig i en grad, at Danmark for Peugeots vedkommende er blevet forløber for crossover-trenden i B-segmentet.

Siden introduktionen i juni er der solgt 1.240 eksemplarer af Peugeot 2008 og det viser med al tydelighed, at de særlige karakteristika, der kendetegner 2008, rammer mange danskeres behov for en moderne bil med mange anvendelsesmuligheder.

Stjernedrys over Peugeot 2008

Det unikke ved Peugeot 2008 er, at den forener køreegenskaberne fra en hatchback med rummeligheden fra en stationcar. Den kompakte størrelse og høje førerposition giver både gode parkeringsmuligheder, trafikalt overblik i byen og sikkerhed - og netop sikkerheden i 2008 har fået tildelt 5 stjerner i Euro NCAP´s sikkerhedstest.

Af sikkerhedsudstyr kan nævnes ESC, 2 frontairbags, 2 sideairbags, 2 gardinairbags, trepunktsseler på samtlige pladser med selebegrænser foran, højdejusterbare nakkestøtter. Herudover fremhæves blandt andet det stabile karosseri, som sikrer sikkerheden for voksne på forsæderne og beskytter knæ og lårben i tilfælde af kollision.

 

Dagens Gossip