Pia Olsen Dyhr sender Krarup-undskyldning til New Zealand

Dansk Folkepartis undskyldning for folketingsmedlemmet Marie Krarups (DF) udtalelser om maorierne, der er den oprindelige befolkning i New Zealand, bliver nu oversat og sendt til New Zealand.

Det skriver handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) på sin Facebook-side.

- Godt at Marie Krarup er blevet sat på plads af Søren Espersen (DF). Jeg vil i dag overbringe undskyldningen til newzealænderne, skriver Pia Olsen Dyhr.

Ifølge hendes ministerium bliver Søren Espersens udtalelse nu oversat til engelsk og sendt til et newzealandsk handelskontor i Danmark samt til den newzealandske ambassade.

Derudover bliver Dansk Folkepartis undskyldning også sendt til det danske generalkonsulat i New Zealand samt til den danske ambassade for Australien og New Zealand, der ligger i den australske hovedstad, Canberra.

Herfra bliver udtalelsen distribueret videre.

Marie Krarup besøgte for nylig New Zealand sammen med Folketingets forsvarsudvalg, og som led i besøget overværede udvalgets medlemmer en maori-velkomsthilsen.

Det fik efterfølgende Marie Krarup til at skrive i en blog, at hun havde følt sig "som en idiot", og at ritualet bestod af "en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori".

Ifølge eget udsagn var indlægget ment satirisk, men sådan er det bestemt ikke blevet forstået i New Zealand, og den misforståelse ønskede partitoppen i Dansk Folkeparti at aflive.

Det skete i en udtalelse mandag aften, hvor næstformand Espersen beklagede partifællens indlæg og slog fast, at man som gæst i et andet land skal respektere landet og den måde, befolkningen indretter sig på.

- Vi synes, det er vigtigt, at når det er en sag, som påkalder sig international interesse både i New Zealand, men også i Storbritannien, så er det noget, vi ikke kan have, sagde Søren Espersen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip