Pia til R: I nedbryder familien og danskheden

Familien og kirken, ja selve danskheden er truet under den nye regering. Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard søndag under en debat med kulturminister Marianne Jelved (R).

- Under denne her regering er værdipolitikken i skred. Eksempelvis familiepolitikken, selve kulturpolitikken og kirkepolitikken. Alt det, der handler om at værne om danskheden, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

De to "grand old ladies" i dansk politik tørner sammen under De Radikales årlige nytårsstævne i Nyborg, hvor partiet har tradition for at invitere en politisk modstander til debat.

Og en politisk modstander, det har partiet i den grad fundet i Kjærsgaard.

Hun angriber både de af De Radikale, der ønsker at afskaffe monarkiet, og dem, der står bag beslutningen om at tillade homovielser i folkekirken.

- Jeg synes, det er ualmindeligt barnligt, at der er radikale folketingsmedlemmer, der ikke vil rejse sig op i folketingssalen for dronningen, siger hun.

- En kirkelig vielse af homoseksuelle er forkert. Det risikerer at splitte folkekirken. En vielse er et anliggende mellem en mand og en kvinde, siger den tidligere DF-formand.

Marianne Jelved taler i sit indledende oplæg om betydningen af den danske historie, landskabet og foreningslivet.

Et enkelt konkret budskab har den nyslåede kulturminister dog også. Hun vil arbejde for, at kunstnere kan leve af deres kunst trods digitale muligheder, der er for at kopiere for eksempel musik.

- Det har jeg sat mig for at tage op som en udfordring. Det skal løses på tre år, siger kulturministeren.

- Du har ikke tre år til at gøre noget. Du har to år og ni måneder. Maks! Det holder vi i Dansk Folkeparti nøje øje med, replicerer Pia Kjærsgaard med henvisning til valgperioden.

Marianne Jelved tager skarpt afstand fra Pia Kjærsgaards påstand om, at den nuværende regering har lempet asylpolitikken. På to områder medgiver hun dog, at det er blevet nemmere at komme ind i landet.

For det første har børn af forældre, der bor i Danmark og er dansk gift, fået lov til at bo i landet. For det andet har regeringen afskaffet det pointsystem, der betød, at personer, der blev gift med danskere, skulle have et vist antal point for at komme ind i landet.

Efter Jelveds mening betød pointsystemet, at staten skulle afgøre, om en danskers udkårne var økonomisk attraktiv.

- Det er en værdi, jeg vil advare stærkt imod bliver en gældende værdi i Danmark, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip