Pierre-Emile Højbjerg er bænket i EM-kamp mod Tyskland

Pierre-Emile Højbjerg bliver skånet, når det danske U21-landshold i fodbold lørdag aften møder Tyskland i gruppe A ved EM i Tjekkiet.

Bayern München-spilleren er ikke en del af startopstillingen i Eden Arena i Prag, efter at han har været igennem et hårdt program og desuden har været skadet i baglåret.

Tanken er muligvis at spare profilen til den afsluttende gruppekamp på tirsdag mod Serbien.

Danmark sikrer både avancement til EM-semifinalen, en OL-billet og formentlig også førstepladsen i gruppen, hvis det bliver til sejr over Tyskland.

Det skyldes, at Tjekkiet efter al sandsynlighed vinder over Serbien. Kort før tid fører tjekkerne 4-0 i den anden kamp i gruppen.

Ud over Pierre-Emile Højbjerg er tre andre spillere gledet ud af startopstillingen i forhold til 2-1-sejren onsdag over Tjekkiet.

Allerede fredag meldte Danmarks landstræner, Jess Thorup, ud, at midterforsvareren Frederik Sørensen ikke kunne nå at blive klar til lørdagens kamp, efter at han måtte forlade kampen mod Tjekkiet med en skade i låret.

Derudover er Viktor Fischer og Rasmus Falk heller ikke med, så den danske offensiv får et noget anderledes udseende end mod tjekkerne.

To af de nye er frontangriberen Nicolai Brock-Madsen og fløjen Pione Sisto. Sidstnævnte kom ind og scorede sejrsmålet mod Tjekkiet.

På den defensive midtbane er Jens Jønsson ny, og også Lasse Vigen Christensen får sin første startplads mod Tyskland.

Fulham-spilleren blev skiftet ind mod Tjekkiet i stedet for Frederik Sørensen og var med til at vende kampen til Danmarks fordel.

Danmark indleder således mod Tyskland: Jakob Busk - Alexander Scholz, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Jonas Knudsen - Jens Jønsson, Nicolai Thomsen, Lasse Vigen Christensen - Yussuf Poulsen, Nicolai Brock-Madsen, Pione Sisto.

Kampen i Eden Arena i Prag begynder klokken 20.45.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip