Pihl trækker underleverandører mod konkurs

10 dage. Så kort tid skulle der gå, før de første konkursefterskælv efter Pihl & Søn ramte underleverandørerne. Den lange række af dominobrikker er begyndte at vælte en efter en, og flere mener, at det vil fortsætte. Det skriver Børsen.

Gert Nissen, der er advokat i advokatfirmaet Lett, er sikker på, at Pihl & Søn trækker mange med sig.

»Vi har mange klienter, der er blevet ramt eller vil blive det af konkursen i Pihl & Søn. For nogle af dem er det så alvorligt, at hvis de ikke gennemfører drastiske tiltag, ender det i en konkurs,« siger han til Børsen.

De fleste underleverandører har snart tømt pengepungen, fordi de ikke modtager betaling fra Pihl & Søn for de opgaver, de tidligere har udført eller står med nu. Og så kommer de i klemme. For er kassen tom, så er der ingen penge til at betale deres egne underleverandører.

Det drejer sig, ifølge Gert Nissen, om flere og flere underleverandører, der har været nødsaget til at ryge under konkurslovens regler og nu forhandler med deres leverandører om en akkord, hvor de eksempelvis forsøger at lave en aftale om at slette en del af deres økonomiske tilgodehavende.

Henrik Steen Jensen, der er kurator for Pihl & Søns konkursbo, er enig i, at krisen vil føre til konkurser hos dem, der havde et bånd til det konkursramte entreprenørfirma.

»Vi forsøger at finde købere til opgaverne. Men man må nok frygte, at konkursen trækker andre med,« siger han til Børsen.

 

 

 

 

Dagens Gossip