Pilot så stort på andres liv tre gange

Hele tre gange skal en pilot have udsat andre mennesker for livsfare, fordi han fløj et mindre jetfly uden at have et gyldigt certifikat.

Det hævder Bornholms Politi i det anklageskrift, som netop er udfærdiget mod piloten, der styrtede ned under indflyvning til lufthavnen i Rønne 15. september. Hans passager brækkede ryggen.

Manden har oplyst, at han er mexicansk statsborger. Men politiet tror nu, at han er iraner.

Retssagen mod manden behandles 3. og 4. januar, og her vil chefanklager Benthe Pedersen Lund kræve ham idømt fængselsstraf.

Tiltalen drejer sig om tre flyvninger uden gyldigt certifikat med Learjet-flyet. I ingen af tilfældene havde han en medpilot ved sin side, sådan som reglerne kræver.

Dermed har han - hævdes det - overtrådt en paragraf i straffeloven om på hensynsløs måde at have udsat andre mennesker for livsfare.

28. juli lettede han med flyet fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

28. august landede han på Bornholm og lettede igen.

Og endelig var han igen på spil ved Bornholm 15. september, da han styrtede ned i en majsmark under indflyvning til lufthavnen.

Hans passager, en polsk mand, fik svære skader og blev overført til behandling på Rigshospitalet.

Desuden påstås det i anklageskriftet, at han i forbindelse med flyvningen i juli brugte et forfalsket certifikat.

Endelig skal han i Rønne have tanket brændstof for næsten 30.000 kroner og betalt med et kreditkort, hvor kontoen var spærret.

Som nævnt har der været tvivl om den tiltaltes identitet, og i forsøget på at nå frem til mandens sande jeg har politiet blandt andet været i kontakt med amerikanske myndigheder.

Den indkaldte tolk til retssagen taler engelsk, oplyser Benthe Pedersen Lund.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip