Piloter bliver fastansat i Norwegian

Norwegian afskaffer fra årsskiftet kontraktansættelser af piloter. Rekrutteringsfirmaerne har fået at vide, at ordningen afvikles med virkning fra indgangen til det nye år, og at piloterne fremover bliver fastansat.

Det skriver netmediet standby.dk med henvisning til et læserbrev i Berlingske, forfattet af informationschef i Norwegian Johan Bisgaard Larsen, som reagerer på en artikel i avisen.

Norwegian er træt af artikler om, at selskabet forsøger at omgå skattereglerne i Skandinavien.

Og Johan Bisgaard Larsen slår fast, at selskabet ikke har nogen beviser for, at dets kontraktansatte piloter omgår skattereglerne, og at det store flertal af piloter i de skandinaviske lande i øvrigt er fastansatte piloter.

Onsdag var luftfartsselskabet SAS ude med en skarp kritik af konkurrerende selskaber, som ifølge SAS' danske koncerndirektør, Flemming J. Jensen, bruger ansættelsesmodeller, som ikke er lovlige.

- Vi ser gerne, at myndighederne undersøger, om der blandt vore konkurrenter i Skandinavien er nogle, som bruger modeller, der ikke er lovlige.

- Helt konkret ønsker vi at få undersøgt, om der er selskaber, der benytter vilkår, som betyder, at der hverken betales skat eller ydes social sikring for de ansatte, siger Flemming J. Jensen til Politiken.

Han vil ikke vil sætte navne på de konkurrenter, der efter hans vurdering bør kigges efter i sømmene.

Men især lavprisselskaberne Ryanair og Norwegian har de seneste måneder været kritiseret for at benytte kreative bemandingsregler.

Både Norwegian og Ryanair hyrer i stor stil piloter via bemandingsbureauer med adresser i lande og områder, der har status som skattely, og hvor lønningerne i forvejen er lave.

Her skal piloterne selv finde ud af at afregne deres skatter, og de er heller ikke altid sikret pension, løn under sygdom og andre sociale goder.

Til gengæld kan lavprisselskaberne sænke lønningerne dramatisk i konkurrencen med blandt andet SAS. Men nu fastansætter Norwegian altså deres piloter for at sætte en stopper for spekulationerne.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip