Pind: Der skal rejses sag om landsforræderi nu

Hvis man rejser fra Danmark og tilslutter sig Islamisk Stat i eksempelvis Syrien, begår man landsforræderi. Sådan lyder det fra justitsminister Mette Frederiksen (S), som dermed lægger op til en langt hårdere kurs over for danske Syrien-krigere.

Men der er ingen grund til at nøjes med politiske udmeldinger - allerede nu kan anklagemyndigheden rejse en sag, så man kan få afprøvet, om lovgivningen er stærk nok til en domfældelse. Det mener Venstres udenrigsordfører, Søren Pind.

- Det er ikke svært at finde beviser for, at folk har været i Syrien og kæmpe for ISIL (et andet navn for Islamisk Stat, red.). Det er et veletableret faktum. Der er også mange af dem, der allerede er kommet hjem igen.

- Vi har også forskellige udtalelser om støtte og forskellige foreninger, der har været ude og gøre det ene eller det andet, siger Søren Pind.

Han henviser til, at man i Norge har haft den samme debat. Her viste det sig ifølge Søren Pind, at lovgivningen ikke slog til, og derfor skærpede man loven.

- Anklagemyndigheden skal se at komme i gang. Det er uholdbart, at danske soldater risikerer at blive beskudt af personer, som er rejst ud fra Danmark, uden at det har konsekvenser for dem, der skyder.

- Der er ved at brede sig en holdning om, at det har ingen omkostning at kæmpe mod danske soldater, mener Søren Pind.

PET har tidligere vurderet, at flere end 100 personer er rejst fra Danmark til Syrien og Irak for at kæmpe. Omkring 50 af dem er vendt hjem igen, lyder det fra PET.

- Vi har set justitsministeren sige, at vi er i krig, og at vi kan bruge landssviger-paragrafferne. Det afgørende er nu, om det her bare er optakt til valgkamp, eller om justitsministeren går ned til anklagemyndigheden med materiale fra PET og siger: gå i gang, siger Søren Pind.

For at gøre det lettere at straffe Syrien-krigere mener Venstre, at alene ophold i terrorzonerne skal være ulovligt, medmindre man på forhånd har fået godkendt et lovligt ærinde som for eksempel nødhjælpsarbejder eller journalist.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip