Pirater angriber færre skibe

Somaliske pirater har ikke held med at kapre skibe. I 2012 angreb pirater fra Somalia kun 75 skibe mod 237 året før.

Og det lykkedes kun de somaliske pirater at kapre 14 skibe. Det er en halvering i forhold til året før, hvor 28 skibe blev kapret.

Tallene fremgår af en ny rapport, som det Internationale Maritime Bureau (IMB) offentliggjorde onsdag.

Det store fald i det somaliske pirateri er årsagen til, at pirateri på verdensplan er på det laveste niveau i fem år. Kun 297 skibe blev angrebet af pirater på verdensplan mod 439 året før.

Lederen af IMB, kaptajn Pottengal Mukundan advarer dog besætninger og rederier mod at slappe af, selv om de nye tal viser en kraftig nedgang i pirateriet.

- Besætningerne skal fortsat være årvågne, særligt i de meget farlige farvande ud for Øst- og Vestafrika, siger han i forbindelse med den nye opgørelse over pirateriet.

På globalt plan blev 174 skibe opbragt, 28 blev kapret, mens der også blev skudt mod 28 skibe. Samtidig har IMB registreret 67 forsøg på angreb i 2012.

Antallet af søfolk, der i 2012 blev taget som gidsler om bord på skibe 585 personer, året før blev 802 taget som gidsler. 26 søfolk blev decideret kidnappet for at fremtvinge løsepenge, mens seks personer blev dræbt og 32 såret.

/ritzau/

 

.

Dagens Gossip