Piraterne gik planken ud i Esbjerg-brag

Skal en ottendedelsfinale i pokalfinalen give et fingerpeg om, hvad man kan vente af den kommende ishockeyliga, bliver der fut i fejemøget.

I det interne ligaopgør i det vestjyske gik Aalborg Pirates planken ud mod Esbjerg Energi i en forrygende slutfase med fire mål inden for de sidste fire minutter og 42 sekunder.

Esbjerg Energy vandt 5-3, det sidste mål i tomt bur signeret profilen Tyler Mosienko.

– Med 2-0 føring i starten af tredje periode havde vi kontrol over kampen, men to Aalborg-mål skabte spænding, siger Esbjerg Energys bestyrelsesformand, Christian Rølmer Christensen.

– Så tidligt på sæsonen en godkendt kamp. Og godt at se Kirill Starkov og Philip Hersby på isen i Esbjerg.

I de tre kampe mellem ligahold og 1. divisionshold gav det favoritsejre: Herning Blue Fox udklassede IK Aarhus 16-1, Herlev Eagles besejrede Amar Jets 6-0, og i Gentofte Skøjehal så BT Rungsted Ishockey hive en 1-0 sejr hjem med lodder og trisser over Gentofte Stars.

Havde det ikke været for storspil af Peter Hirsch i Rungsted-målet, havde fighterne fra underdogen Stars stået i en kvartfinale.

Lad os gætte på, at Peter Hirsch er den keeper, der vil få flest skud i ligaen. Heldigt for det genopstandne nordsjællandske hold, at den tidligere landsholdsstjerne er sulten og i form.

– Vi kunne lige så godt have vundet den kamp, siger Gentofte-sportschefen Karsten Arvidsen.

Og det har han ret i. Nøgternt vurderet var det taberne, der havde størst ære af kampen.

Kampens enlige mål blev scoret efter fire minutter af Tobias Kisum. Sammen med Hirsch var han kampens størst profil.

Hos Gentofte Stars bemærkede man især Luis Blak Olsen, der vil kunne gå ind på de fleste ligahold, men også plusser til Mads Linke og målmandstalentet Frederik Hansen.

Seks minutter før tid lå pucken i nettet bag Peter Hirsch, men målet blev korrekt annulleret af hoveddommer Thor Dresler for høj stav.

De fire kvartfinaler 13. september ser sådan ud (spilles som en dobbeltrunde modsat ottendedelsfinalerne):

Sønderjyske-Rungsted Ishockey, Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles, Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox, Odense Bulldogs-Esbjerg Energy.

 

Dagens Gossip