Pistorius-forsvarer sår tvivl om beviser

Den drabssigtede OL-atlet Oscar Pistorius står med meget bedre chancer for at blive løsladt mod kaution efter onsdagens retsmøde i den sydafrikanske by Pretoria.

Selvom dommer Desmond Muir tirsdag klassificerede sagen som overlagt drab, er det lykkedes for Pistorius' forsvarer Barry Roux at så tvivl om grundigheden af politiets efterforskning og kvaliteten af de beviser, der er fremlagt.

Efterforsker Hilton Botha fremlagde først sagen fra politiets side og pegede på, hvor man ikke mener, at den benamputerede Pistorius' forklaring om, at han skød og dræbte sin kæreste ved et uheld, hænger sammen.

Men så tog forsvarer Barry Roux fat.

I næsten en time grillede han Botha og borede i en række ømme punkter, hvor politiets mand undervejs måtte erkende, at beviserne ikke var helt entydige, og at Pistorius' forklaring faktisk godt kunne stemme.

Flere journalister, der var til stede i retssalen, har på Twitter berettet om, hvordan Botha lignede en mand, der var ved at miste fatningen.

Avisen The Independents korrespondent Daniel Howden skriver direkte, at Botha anser det for muligt, at Pistorius kan få sin begæring om at blive løsladt mod kaution igennem.

Sagen fortsætter torsdag, hvor den er berammet til at gå i gang klokken 10.00 dansk tid.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip