Pistorius: Jeg ville ikke dræbe min kæreste

OL-atleten Oscar Pistorius hævder i en erklæring i retten, at han ikke planlagde at dræbe sin kæreste Reeva Steenkamp.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg kan sigtes for mord - og slet ikke overlagt mord.

- Jeg havde ikke nogen intentioner om at slå min kæreste, Reeva Steenkamp, ihjel, lyder det fra Oscar Pistorius.

Oscar Pistorius erkender dog tirsdag, at det var ham, der affyrede skuddene, som endte med at slå Reeva Steenkamp ihjel.

Han troede, at det var en indbrudstyv, der var kravlet ind gennem badeværelsesvinduet. Han forklarer, at han tidligere har været udsat for dødstrusler.

Ordene blev læst op i retten i sydafrikanske Pretoria af forsvarsadvokaten Barry Roux.

I redegørelsen giver Oscar Pistorius sin version af, hvad der skete natten til torsdag, hvor Reeva Steenkamp blev dræbt af i alt fire skud.

- Jeg gik i seng og faldt hurtigt i søvn. Jeg har været udsat for kriminalitet før, så jeg sover med en 9 mm-pistol under sengen, forklarer han.

Pistorius forklarer, at han troede, der var en fremmed person, der var trængt ind i huset, og derfor skød han ind gennem døren til badeværelset, samtidig med at han råbte.

- Reeva var ikke i sengen. Det gik op for mig, at hun nok var på toilettet, da døren dertil var låst.

- Forinden havde jeg skudt gennem døren, og jeg bad Reeva om ringe efter hjælp. Men hun lå ikke ved min side, og så var det, at det gik op for mig, at det måske var hende, der var derinde, lyder forklaringen.

Oscar Pistorius brugte et cricketbat til at bryde døren til toilettet op, og han forsøgte derefter at redde Reeva Steenkamp liv, da hun stadig viste livstegn, men der var skaden sket.

- Jeg forsøgte at redde Reeva, men hun døde i mine arme, lyder det fra Oscar Pistorius.

Den handicappede løber siger også, at han "ikke er en voldelig person", og han understreger, at han ingen tidligere domme har.

Afslutningsvis blev Oscar Pistorius spurgt, om han var tilfreds med det, der blev læst op, og til det svarede den 26-årige sydafrikaner "ja".

Forsvareren og anklageren rundede derefter af, inden anklageren efterfølgende bad om udsættelse af sagen til onsdag, hvor retten fortsat skal behandle sagen om drabet på Reeva Steenkamp.

Tirsdagens retsmøde er afsluttet, sagen genoptages onsdag klokken 08.00 dansk tid. Pistorius skal overnatte i en celle på Brooklyn Police Station i Pretoria.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip