Plan for bandeexit møder kritik

Regeringen vil i forbindelse med finansloven for næste år afsætte 50 millioner kroner til en øget indsats over for rockere og indvandrerbander, men mange af dem, har brug for hjælp, kan ikke rummes i programmet, mener Poul Kellberg, der hjælper unge ud af stofmisbrug.

»Exitprogrammet er lagt an på hvide drenge fra rockerbander eller meget hårdkogte bandemedlemmer, som er truet. Men det betyder samtidig, at der er en stor gruppe fra det etniske bandemiljø, som ikke kan rummes i det system«, siger han til politiken.dk.

Det er også et problem, at rockere og bandemedlemmer ikke har tillid til de myndigheder, der skal hjælpe dem, mener Søren Lerche, der er arrangør af bandeseminarer på Grundtvig Højskole

»I Danmark og i mange andre lande er der en mistillid til myndigheder og til politi, men man har set både i Stockholm og Tyskland, at man får meget mere for pengene, når arbejdet er placeret hos professionelle ngo’er, som har en ekspertise inden for det her område,« siger han.

»Der er mange flere, som henvender sig i de lande, og der er en fortrolighed imellem de unge, som ønsker at forlade banderne, og de ansatte, fordi der er en armslængde til myndighederne«, forklarer Søren Lerche til politiken.dk.

 

Dagens Gossip