Plejefar tidligere anmeldt for vold

For fire år siden blev plejefaren i familien anmeldt til politiet for vold mod børnene, men det fik ingen konsekvenser. Odense Kommune gennemførte samtaler med børnene og plejefamilien og konkluderede på den baggrund, at »det er forvaltningens vurdering, at der ikke er noget i beskyldningerne,« hvilket kommunen meddelte politiet i Odense.

Odense Kommune bad politiet undlade at foretage en videoafhøring af plejedatteren med henvisning til, at hun ville føle det som et overgreb. Politiet rettede sig efter kommunens ønske.

Den anmeldte plejefar er ifølge TV 2 ledende politimand hos Fyns Politi. Det ville normalt medføre, at sagen gives videre til en anden politikreds. Det skete ikke i den pågældende sag, fordi plejefaren var på orlov, da han blev anmeldt, og Fyns Politi mente derfor ikke, at der var et habilitetsproblem, oplyser chefpolitiinspektør John Jacobsen til TV 2.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Torsdag understregede Lone Tue Hansen, Odenses børne- og familiechef, at kommunen er meget grundig med at udvælge plejefamilier:

»Vi er meget grundige, når vi vælger vores plejeforældre ud, og vi laver godkendelse af alle plejeforældre, hvor vi undersøger forholdene og finder ud af, om de er egnede til at være plejeforældre,« sagde hun til TV 2.

Fredag erkender hun, at sagen kunne have været håndteret bedre:

»Jeg synes også, at når jeg ser tilbage på det, med den viden jeg har i dag, at det er rigtig, rigtig ærgerligt, at vi ikke har den afhøring og en tilbundsgående undersøgelse i forhold til de anklager, der var på det tidspunkt,« siger Lone Tue Hansen til TV 2.

Plejeforældrene har ifølge TV 2 ikke ønsket at kommentere sagen.

 

Dagens Gossip