PLO vilde med lægernes store opbakning

22/05/2013 09:58

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Det store flertal af de praktiserende læger har ikke været i tvivl. Ydernummeret bliver afleveret og aftalen med det offentlige opsagt, hvis ikke de får indflydelse på deres egne praksisser.

- Vi er glade for opbakningen. Det er et nødvendigt skridt, når vi både er stillet over for en opsigelse af vores aftale og et lovindgreb, som fuldstændig vil fjerne vores egen indflydelse på vores egne klinikker, siger formand for PLO, Henrik Dibbern.

Omkring 75 procent af landets praktiserende læger er mødt frem til de fem regionsmøder, som De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har holdt i regionerne. Af de 75 procent fremmødte er det omkring 94 procent, der står bag PLO's linje.

Der har ikke været sonderinger parterne imellem efter overenskomsterne strandede 3. maj, og næste skridt er nu at sende et høringssvar til Folketingets politikere Fristen er den 24. maj.

- Vi er i gang med høringssvaret, og det gør vi os selvfølgelig meget umage med at gøre så beskrivende, detaljeret og konkret som muligt, så vi kan få politikerne i tale, siger han og fortsætter:

- De er efter vores opfattelse ved at fremsætte et lovforslag, der er meget destruktiv for almen praksis.

/ritzau/