Politi: 23-årig terrorsigtet var i Syrien

Skrevet af admin

03/06/2015

Mest læste i dag

En 23-årig mand, der er sigtet i en terrorsag, var tilbage i 2013 i Syrien i tre måneder for at fremme terrororganisationen Islamisk Stats sag. Det skriver Ekstra Bladet.

I marts i år ville den sigtede af sted igen, men han fik inddraget sit pas, så han ikke kunne rejse.

Det fremgår af sigtelsen mod den 23-årige. Den blev onsdag blev læst op i Retten i Glostrup i forbindelse med et grundlovsforhør om et navneforbud, som dommeren valgte at give den terrorsigtede mand.

Den sigtede, der har bopæl på Københavns Vestegn og har drevet et pizzeria, var ikke selv til stede i retten.

Ekstra Bladet skrev tirsdag, at den 23-årige har siddet varetægtsfængslet i de seneste to måneder for at støtte terrorbevægelsen Islamisk Stat. Indtil nu har sagen kørt for dobbeltlukkede døre.

Sigtelsen mod manden lyder på, at han i perioden 14. juli 2013 til 14. oktober 2013 rejste til Syrien for at "fremme Islamisk Stats sag".

Det fremgår ikke, om han har kæmpet for dem.

Derudover er han blandt andet sigtet for forsøg på det samme i 14. marts i år, hvor hans pas dog blev inddraget, og han fik et udrejseforbud, skriver avisen.

Københavns Vestegns Politi kan af sikkerhedsmæssige årsager ikke give detaljer på nuværende tidspunkt, lyder det.

Sagen og varetægtsfængslingen har indtil for et par dage siden været ukendt i offentligheden.

Det er første gang, at en person i Danmark er blevet frihedsberøvet på grund af mistanke om direkte støtte til Islamisk Stat.

Det er ikke i sig selv ulovligt at sympatisere med en terrororganisation. Til gengæld er det strafbart at billige terror, yde finansiel støtte til terrororganisationer eller at opildne til terrorhandlinger.

/ritzau/